Eco Home SE3

This 1930s home was completely refurbished to make it a low-energy use house, utilising high insulation levels and mechanical ventilation with heat recovery (MVHR). The render to the existing house covers high performance insulation and all the windows have been replaced with aluminium and timber composite framed triple glazing, keeping it warm in the winter. The exposed concrete ground floor along with the internal masonry walls help to keep the home cool in the summer.

The highly insulated shell of the rear ground floor extension was built within a week using a prefabricated structural insulated panels system. A large glazed sky light to the ground floor extension was positioned near to the centre of the house allowing the deep plan be naturally lit throughout the day.

The large rear ground floor space is now entirely open plan combining the living, dining, breakfast and kitchen in way that benefits the whole family in living in a contemporary way. This living space is connected visually and physically with the large garden.

The loft extension was intentionally designed to be a comprehensive part of the house rather than an accidental addition. The new stairs to the upper floor is a continuation of the existing 1930s staircase topped with a roof light allowing light to illuminate the vertical space. The rear dormer was clad in a lightweight copper standing seam panels which were pre-oxidised brown to match the tones of the existing and neighbouring 1930s houses.

><
1/2

© 2017 by studioDNA limited. Proudly created with Wix.com